У Литві прокоментували визнання "Л-ДНР" Росією

У міністерстві закордонних справ Литви назвали відкритою ескалацією намагання Держдуми Росії визнати фейкові "ЛНР" і "ДНР"

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Литві прокоментували визнання "Л-ДНР"…
Фото: Рixabay

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс особисто заявив, що Європа повинна відреагувати на такий крок блискавичними санкціями.

Про це очільник МЗС Литви написав у своєму Twitter, передає Depo.ua

"Заклик Державної Думи Росії визнати окуповані території України є відкритою ескалацією. Схвалення з боку Кремля має бути зустрінуте швидкими й рішучими санкціями", – написав він.

Допис 1

Своєю чергою, міністерка закордонних справ Естонії Єва-Марія Лійметс заявила, що визнання "ЛДНР" було б серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

"Визнання Росією так званих "Донецької та Луганської народних республік" було б дуже серйозним порушенням міжнародного права, суверенітету", – написала вона у своєму Twitter. 

Допис 2

Нагадаємо, сьогодні Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна. Раніше депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано. 14 лютого стало відомо, що провладна партія "Єдина Росія" внесла на розгляд Держдуми другий проект постанови про визнання "ДНР" і "ЛНР". При цьому профільний комітет законодавчого органу РФ підтримав обидва проекти постанов.

15 лютого Верховна Рада України підтримала проект постанови щодо звернення Ради до низки міжнародних організацій щодо спроби визнання Росією так званих "ДНР" і "ЛНР".

Тим часом міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у разі визнання ОРДЛО Росією Євросоюз повинен відреагувати новими санкціями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme