У Макрона анонсували розмову з Путіним щодо деескалації біля кордонів України

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував телефонну розмову з лідером Росії Володимиром Путіним щодо деескалації ситуації біля кордонів України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Макрона анонсували розмову з Путіним щ…
Фото: Офіційний сайт президента Росії

Зокрема, Макрон планує запропонувати Путіну "шлях до деескалації" ситуації довкола України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на La Nacion.

Зазначається, що розмова двох президентів має відбутися найближчими днями. Водночас, який саме шлях буде пропонувати Макрон Путіну – не повідомляється.

Додамо, що цього тижня у Парижі маж відбутися зустріч політичних радників лідерів "нормандської четвірки", тобто України, Німеччини, Франції та Росії.

Зауважимо, дещо раніше у Франції закликали до прямих переговорів між Росією та Євросоюзом. Державний секретар з європейських справ при МЗС Франції Клеман Бон наголосив, що в умовах загрози вторгнення Росії в Україну потрібен "організований і регулярний діалог" між Євросоюзом та Москвою.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном з метою обговорити ситуацію довкола України та Росії. 

Також нещодавно у Франції заявили, що "нормандський формат" повернуто в робочий стан. За словами очільника французького МЗС Ле Дріана, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння.

Читайте також: "Нормандський формат запрацював": Чи справді Франція і Німеччина повернуть Росію до діалогу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme