У МАУ пояснили затримку рейсів до Туреччини: До чого тут Росія

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) повідомила, що вимушені затримки чартерних рейсів до Анталії обумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, а також відновленням авіасполучення Туреччини із Росією, що спричинило суттєве ускладнення слотрегулювання

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
У МАУ пояснили затримку рейсів до Туречч…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МАУ.

Зазначається, що у зв’язку з цим авіаційний регулятор Туреччини не зміг забезпечити обробку запитів на виконання польотів завчасно.

Уточнюється, що за таких об’єктивних обставин затримки торкнулися чартерних рейсів "Київ – Анталія", "Харків – Анталія" та "Львів – Анталія".

Наголошується, що і авіаперевізник, і авіаційний регулятор Туреччини роблять усе можливе для оперативного відновлення чартерного авіасполучення МАУ з Анталією впродовж дня.

"Наразі авіаперевізник надає усю необхідну допомогу пасажирам затриманих рейсів. Зокрема, усіх, хто мав відлетіти з Києва, Харкова та Львова забезпечені гарячим та холодним харчуванням", – розповіли у МАУ.

Водночас пасажирів, які чекали на повернення до Києва на вказаних рейсах у зворотному напрямку з Туреччини, було частково перевезено до готелів, забезпечено харчуванням та буде організовано трансфер під новий час вильоту.

"Авіакомпанія МАУ спільно з туроператорами робить усе можливе, аби пасажири відчували необхідну турботу у нестандартній ситуації та отримали передбачений у таких випадках сервіс", – додали в авіакомпанії.

Крім того, у МАУ зазначили, що у літньому сезоні 2021 року (з огляду на обмежені можливості туристичних перельотів до країн Європи), увага українських туристів, зокрема, акцентована на курортах Туреччини.

Так, для порівняння у червні 2019 року МАУ здійснила 202 чартерні рейси до Туреччини, у 2020-му – 166, а у червні 2021-го – 505 рейсів.

"Слід також враховувати нинішнє зростання кількості рейсів до Туреччини і з ряду інших країн – у сукупності такі тенденції й викликали неочікувані ускладнення на напрямку", – підсумували в МАУ.

За словами керівника прес-служби авіакомпанії МАУ Дмитра Дешина, через затримки із відправкою рейсів неприємностей зазнали кількасот осіб.

"Йдеться про шість рейсів – чотири з Києва і два з регіонів. Кожен із них везе більше сотні пасажирів або близько сотні. Ми поки не підраховували точну кількість, вона буде відома, але пізніше", – уточнив він.

Також у МАУ пояснили ситуацію стосовно компенсацій за затримку рейсів, через які туристи втратили по півдня відпочинку і зазнали певних незручностей. За словами представників авіакомпанії, такі моменти слід узгоджувати з туроператорами.

"Одна справа відповідальність за обслуговування перельоту. Але ще є умови самого туру, які узгоджують при його купівлі. Вони абсолютно різні. Тому важко коментувати це питання. На жаль, це не регулярні рейси, де вся 100% відповідальність лежить на перевізнику і аеропортах", – підсумували в МАУ.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що у "Борисполі" затримують п'ять рейсів до Туреччини.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme