У мережі запустили фейковий продаж автомобілів прикордонслужби: Реакція МВС

У Міністерстві внутрішніх справ спростовують новину про буцімто продаж автомобілів для прикордонників від США

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У мережі запустили фейковий продаж автом…
Фото: Прес-служба МВС

Йдеться про хвилю фейкових новин про нібито продаж пікапів Mitsubishi L200, які отримала Державна прикордонна служба у межах допомоги від США.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"У соцмережах поширюється неправдива інформація про нібито продаж пікапів Mitsubishi L200, наданих Державній прикордонній службі України як міжнародна технічна допомога від США. Ця інформація – ніщо інакше, як фейк", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 4 лютого ДПС отримала від США сорок повнопривідних вантажівок Mitsubishi.

"Вся отримана прикордонниками техніка в наявності. Її розподіл до підрозділів відбуватиметься відповідно домовленостей із міжнародними партнерами. Не може йти ніякої мови про її продаж", – додали у МВС.

У відомстві додали, що новина про буцімто продаж може бути або шахрайством, або брудною дезінформаційною кампанією.

"Шановні громадяни, уважно перевіряйте оголошення під час купівлі автомобілів, аби не стати жертвою шахраїв. Не виключено, що це може бути чиясь брудна дезінформаційна кампанія", – резюмували у прес-службі.

Додамо, на початку лютого Відділ технічної допомоги правоохоронним органам України (INL) Посольства США в Києві передав Державна прикордонна служба України (ДПСУ) автомобілі.

"Ця техніка є частиною пакету невідкладної допомоги ДПСУ у розмірі 20 мільйонів доларів США, і допоможе у виконанні життєво важливих правоохоронних функцій у відповідь на агресію Росії", – йдеться у повідомленні.

Позашляховики будуть використовуватися позашляховиками для патрулювання величезних, важкодоступних прикордонних районів.

"Невідкладна допомога, надана INL для ДПСУ, також містить інші транспортні засоби, переносні споруди, радіозв’язок, засоби індивідуального захисту, намети та інше обладнання", – додали у посольстві США в Україні.

4 лютого ДПС отримала від США сорок повнопривідних вантажівок Mitsubishi

Зауважимо, за жовтень 2021 року українці придбали майже вісім тисяч нових легкових автомобілів. Цей показник на 16% менше, аніж у вересні, та на 6% менше, аніж у жовтні 2020 року.

Нагадаємо, за 2020 рік в Україні продаж вживаних автівок скоротився на 15%. У тому році на українські номери перейшли 353,4 тис. ввезених з інших країн старих легкових авто.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme