У Мінфіні розповіли, чому мінімальну зарплату підвищать лише на 200 грн

У проекті державного бюджету на 2022 рік Кабмін заклав підвищення мінімальної зарплати з 1 жовтня на 200 грн. Таким чином вона складе 6700 грн

Журналіст стрічки новин
У Мінфіні розповіли, чому мінімальну зар…
Фото: Рixabay

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що запропонований темп є достатнім, а тому саме такі цифри увійшли до Держбюджету-2022.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на інтерв'ю Марченка для "Українського радіо".

"Ми можемо собі дозволити саме такий ріст", – додав очільник Мінфіну.

Вказану цифру міністерство ретельно прораховувало.

"Тут важливо не нашкодити. Підвищувати мінімальну заробітну плату треба акуратно, з урахуванням макроекономічних факторів, зважати на рівень споживання і на те, що бізнес повинен мати можливість платити такі заробітні плати, і дивитися на рівень інфляції", – пояснив Марченко.

За його словами, швидкий ріст заробітних плат, зокрема й мінімальних, може вплинути на інфляцію.

"Повинен бути баланс. Як підвищення вплине на динаміку економічних суб’єктів – це питання, скоріше негативне ніж позитивне. Я пам’ятаю, що минулого року було багато критики з боку бізнесу, що їх змушують платити високу заробітну плату. Минулого року був прихильником цього рішення, бо це було обґрунтовано, але цього року, після перерахунків, вважаємо, що запропонований темп є достатнім", – наголосив міністр.

Марченко додав, що хоча цього року відбувся суттєвий приріст, це не означає, що він має бути таким кожного року.

"Це означатиме, що ми не дбаємо про економіку взагалі, а думаємо лише про один показник - мінімальну заробітну", – підсумував він.

Нагадаємо, дещо раніше у Кабміні розповіли, якою будуть середня зарплата та пенсія. Тоді ж стало відомо, як зміняться стипендії студентів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme