У Мінфіні розповіли, на що вже витратили частину траншу МВФ і чому ці гроші не підуть на пенсії

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що держава вже витратила частину траншу, який отримала від Міжнародного валютного фонду у розмірі 2,7 мільярда доларів

Журналіст стрічки новин
У Мінфіні розповіли, на що вже витратили…
Фото: Сайт Міністерства фінансів

Частину коштів використали на погашення облігацій, розміщених під гарантії Казначейства США. Однак невідомо, про яку саме суму йдеться.

"Деякі політики – і цим грішать люди, які займали високі пости в цій державі – розповідають, що гроші можна використовувати на що завгодно: від розведення кроликів до виплати 13-х заробітних плат, пенсій і т.д.", – обурився Марченко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він додав, що ці гроші за своєю природою – не доходи. Вони не зароблені економікою України, а тому їх не можна використовувати на витрати.

"Це джерело фінансування бюджету. Коли хтось намагається розповісти, як витратити ці гроші, я просто посміхаюся і не розумію, чому вони не вчать історію і не згадують ситуацію 2009 року (після світової фінансової кризи МВФ також проводив між країнами розподіл SDR, – ред.)", – наголосив він.

Нагадаємо, 23 серпня Україна отримає 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду. В Офісі президента повідомляли, що кошти планують використовувати на проекти, пов'язані з розвитком інфраструктури, з підтримкою або стимулюванням Вітчизняних виробників, наприклад, з приводу машинобудування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme