У Міноборони підтвердили, що можуть отримати новітні ракети Brimstone від Британії

Новітня ракета Brimstone Sea Spear може бути поставлена в Україну для потреб Збройних сил (ЗСУ)

Журналіст відділу новин
У Міноборони підтвердили, що можуть отри…
Фото: Прес-служба Міноборони

Її розробляє британська компанія MBDA UK.

Про це повідомили в Департаменті військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України у відповідь на запит "Укрінформу", передає Depo.ua.

У відповіді виданню зазначили, зокрема, що "британською компанією MBDA UK розробляється нова ракета Brimstone Sea Spear".

Крім того, у Міноборони додали, що ця ракета "у майбутньому, в тому числі, може бути поставлена в Україну для забезпечення потреб ЗСУ".

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Україна хоче купити в Британії ракети для кораблів і літаків. Британське видання The Times із посиланням на українського дипломата розповіло, зокрема, що Велика Британія веде переговори з Україною щодо продажу їй зброї на тлі побоювань щодо можливого використання Російською Федерацією поточної газової кризи в Європі для подальшого захоплення українських територій.

15 жовтня посол України у Великій Британії Вадим Пристайко повідомив в інтерв’ю одному з українських телеканалів, що половина коштів із кредитних 2,5 млрд фунтів стерлінгів ($2,7 млрд), які Лондон надає Києву, піде на посилення українського флоту.

Повідомлялося також, що Україна придбає для захисту свого узбережжя два бойових протимінних кораблі, ракетне озброєння й сучасні технології. Крім того, планується будівництво двох військово-морських баз – на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Читайте також: Самонавідний Brimstone: Що за ракети отримає Україна від Великої Британії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme