У Міноборони почали проводити обіцяний Резніковим аудит

У Міністерстві оборони України почали комплексний аудит за 2019-2021 роки, який охопить основні підрозділи відомства та Генштабу ЗСУ

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Міноборони почали проводити обіцяний Р…
Фото: Facebook Олексія Резнікова

Зокрема, під аудит потраплять бюджетні програми за період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2021 року із обсягом бюджету в 332,4 мільярда гривень, який глава міністерства Олексій Резніков обіцяв під час призначення на посаду.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

Зазначається, що під час аудиту перевірять понад 50 підконтрольних установ на виконання програм:

  • "Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання";

  • "Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних сил України";

  • "Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України";

  • "Забезпечення діяльності Збройних сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни".

"Цього року Міноборони отримало найбільший бюджет за роки незалежності. Але ми все одно маємо значний дефіцит ресурсів з огляду на ті виклики, які стоять перед Україною. Треба підвищувати грошове забезпечення військовим, запровадити якісно нову житлову програму, проводити інтенсивне переозброєння нашої армії та багато іншого", – наголосив Резніков.

Міністр зауважив, що він планує розпочати діалог із суспільством і парламентом, щоб у 2023 році на потреби оборони було як мінімум виділено "чистими" кошти у розмірі 3% від ВВП.

Нагадаємо, що Резнікова призначили міністром оборони 4 листопада. На цій посаді він замінив Андрія Тарана, якого днем раніше народні депутати відправили у відставку. 

Під час свого виступу у залі парламенту Резніков заявив, що першим його кроком як керівника Міноборони буде повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів і документообігу.

Читайте також: Миротворець з Банкової: Хто такий Олексій Резніков, який став міністром оборони

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme