UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Міноборони засудили Бутусова через публікацію відео 

Міністерство оборони країни засудили вчинок журналіста Юрія Бутусова, який опублікував у соцмережах відео зі стріляниною з гармати 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Міноборони засудили Бутусова через пуб…
Фото: ministry_of_defense_ua / Instagram

Зауважимо, що за цим фактом у ДБР проти Бутусова вже розпочали кримінальне провадження. Однак, журналіст своєї провини не визнає.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сайт Міноборони України. 

"Текст опису зазначеного відео поданий автором у  манері, яка дозволяє використати цю публікацію саме як привід для ускладнення ситуації в районах проведення ООС та для звинувачень України в порушенні домовленостей щодо відведення зброї, у відсутності контролю за зброєю у військах", – йдеться у повідомленні. 

У міністерстві повідомили, що для встановлення об’єктивних обставин, зафіксованих на оприлюдненому відео, за дорученням Головнокомандувача ЗСУ розпочато перевірку фактів можливого порушення посадовими особами службових обов’язків та правил поводження зі зброєю.

Також додали, що попри будь-які провокації, підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати визначені завдання з відсічі й стримування збройної агресії Російської федерації.

"Ми наполегливо закликаємо громадян України уникати вчинків, які можуть зашкодити Збройним Силам України, спричинити інтенсифікацію обстрілів ворогом, збільшити втрати з нашого боку, або ускладнити співпрацю у сфері оборони з міжнародними партнерами", – наголосили у профільному міністерстві.

Зауважимо, що 28 листопада Юрій Бутусов виклав на особистій сторінці у Фейсбук відео, на якому він здійснює постріл з 152-мм гармати-гаубиці Д-20. У ДБР на цей факт одразу відреагували. Проти журналіста відкрили кримінальне провадження за підозрою у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни.

Сам Бутусов стверджує, що справу відкрили через його сварку із президентом Володимиром Зеленським на прес-конференції 26 листопада.

Нагадаємо, раніше у ТКГ Бутусова звинуватили у підігруванні ворогу. Члени української делегації вважають, що своїм вчинком Бутусов несвідомо допоміг Росії в інформаційній війні проти України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme