У Міносвіти розповіли, скільки колективів шкіл в Україні вакцинували

В Україні перед початком навчального року повністю вакцинували від коронавірусу 29% колективів шкіл

Журналіст стрічки новин
У Міносвіти розповіли, скільки колективі…
Фото: Рixabay

У Міносвіти оцінюють такі показники вакцинації проти коронавірусу як успішні.

Зазначимо, що наразі щепили близько 185 тис. освітян. Про це розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко, передає Depo.ua з посиланням на "Громадське радіо".

"Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян – це 29%. І 23% – ще 145,5 тисяч людей –  провакциновані однією дозою", – додав Кононенко.

За словами посадовця, у відомстві зараз працюють над збільшенням показників вакцинації. Водночас примусового вакцинування для працівників шкіл немає.

"Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% колективу шкіл вимагатиметься для очного навчання, якщо заклад буде у помаранчевій зоні. В іншому випадку школи працюватимуть дистанційно. Нині усі заклади освіти в Україні у "зеленій" зоні", – пояснив Кононенко.

Нагадаємо, днями Міністерство охорони здоров’я дало рекомендації щодо 1 вересня. Рішення проводити святкові заходи чи ні залишили за адміністрацією школи.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme