У Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії українцям

У Мінсоцполітики заявили, що грошей на субсидії для українців вистачить, оскільки будуть залучені додаткові кошти

Журналіст стрічки новин

Наразі заборгованості по виплатах субсидій немає.

У цьому в "Сніданку з 1+1" запевнив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає Depo.ua.

Зазначимо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що закладених у бюджет коштів на виплату субсидій вистачить лише до початку опалювального сезону. 

За словами Музиченка, Кабмін попросив у Ради 12 млрд грн додаткових коштів. Парламент в першому читанні вже схвалив відповідний законопроект.

"Наразі Верховною Радою вже підтримані відповідні законодавчі ініціативи. Ми очікуємо на їхній розгляд у другому читанні. Нам додають 12 млрд грн для фінансування житлових субсидій. Це дасть можливість повноцінно профінансувати початок опалювального періоду і зробити, так би мовити, передоплату на січень", – розповів посадовець.

За даними міністерства, наразі субсидії отримують близько 2,5 млн сімей, але відомств орієнтується на три мільйони. Це така ж цифра, яка була і в минулому опалювальному сезоні.

"Особливих змін не буде. Але оці пів мільйона сімей, які не отримують субсидію, але ми передбачаємо, що вона їм буде потрібна. Вони вже можуть звертатися, не чекаючи платіжок", – підсумував Музиченко.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, хто не зможе отримати субсидію в Україні. Мінсоцполітики назвали перелік осіб, які не зможуть отримати кошти під час опалювального сезону 2021-2022 року.

Читайте також: Позбутись бюджетного тягаря: Як і кому зменшили субсидії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme