У Мінсоцполітики розповіли, за якого доходу можна отримати субсидію

Претендувати на субсидії можуть українці, які витрачають понад 15% сукупного доходу домогосподарства на оплату житлово-комунальних послуг

Журналіст стрічки новин
У Мінсоцполітики розповіли, за якого дох…
Фото: Depo.ua

Хоча після заявки на отримання субсидії проводитиметься перевірка, це дає можливість людині попередньо зрозуміти, чи може вона отримувати виплати.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "1+1", частина відео якого опублікована на сторінці Міністерства соціальної політики України у Facebook, передає Depo.ua.

"Не вдаючись у формули, розрахунки, норми і так далі, ми можемо сказати абсолютно таку зрозумілу річ: якщо домогосподарство витрачає більше 15% свого сукупного доходу на оплату комунальних послуг, це вже є підставою для того, щоб воно звернулося за оформленням субсидії. Звісно, органи соціального захисту будуть вивчати конкретні майнові характеристики, але це дає можливість людині хоча б визначитися – може їй бути призначена субсидія чи ні", – пояснив Музиченко.

За його словами, щодо призначення виплат можна звернутися безпосередньо до органів соціального захисту населення, через ЦНАП, через територіальні громади.

Крім того, можна заповнити заяву і декларацію та відправити їх поштою або заповнити онлайн відповідну форму на сайті Мінсоцполітики.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, який середній розмір субсидій буде у цьому опалювальному сезоні.

Читайте також: Хто в Україні може не платити за комуналку: Відповідь юриста

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme