У Мінцифри повідомили, коли українцям з ID-картами не потрібно буде носити з собою довідку про реєстрацію

Керівник розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік повідомив, коли українцям з ID-картами не потрібно буде носити з собою довідку про реєстрацію

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Мінцифри повідомили, коли українцям з …
Фото: ЦНАП ІФ

За його словами, зараз у відомстві працюють над спрощенням системи, аби дані про реєстрацію підтягувалися з реєстру ДМС.

Про це він розповів у інтерв'ю для видання "Главред", передає Depo.ua.

Зазначається, що зараз до другого читання готується відповідний законопроект. Він також має прибрати штамп у паперових паспортах.

"Першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр ДМС і, якщо говорити про "Дію", то там і в ID-карті, і в закордонному паспорті буде доступно місце реєстрації – це саме та прописка, яку більше не потрібно буде носити з собою", – пояснив він.

Уточнюється, що українцям більше не доведеться носити з собою довідку після того, як приймуть закон.

"Якщо говорити простою мовою, то якщо людина йде з паперовим паспортом або з ID-карткою, у неї після прийняття закону не будуть мати права просити цю копію. Відповідний державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації, повинен звернутися в електронній формі до ДМС та отримати інформацію", – зауважив Банік.

Нагадаємо, 14 серпня у Мінцифри розповіли, чи зобов'яжуть українців купувати SIM-карти за паспортом. Там заявили, що перед тим, як переходити до продажу SIM-карт за паспортом, треба розв'язати базові питання.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme