У Мінцифри розповіли, як отримати доступ до послуг у "Дії" без гаджетів та інтернету

Українці матимуть доступ до державних послуг у "Дії" навіть без гаджетів та інтернету

Редактор стрічки новин
У Мінцифри розповіли, як отримати доступ…
Фото: Мінцифри

У Міністерстві цифрової трансформації повідомили, що послуги у "Дії" доступні навіть для тих українців, які не мають смартфонів і доступу до інтернету. Отримати послуги можна у ЦНАПах.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Мінцифри у Facebook, передає Depo.ua.

"Українці, які не мають гаджетів чи доступу до інтернету, зможуть отримати послуги в "Дії" у спеціально облаштованих місцях ЦНАП", – зазначається у повідомленні.

У Мінцифри додали, що наразі послуга доступна у понад 1000 ЦНАПах. У них облаштували спеціальні місця з доступом до порталу "Дія", де адміністратори навчають користуватися "Дією", консультують та допомагають отримати послуги онлайн.

Такі місця є у 612 ЦНАПах, 335 віддалених робочих місцях та 57 територіальних підрозділах.

У Мінцифри наголосили, що завдяки новації багато людей у майбутньому зможуть отримувати послуги самостійно та усі матимуть рівний доступ до сучасних сервісів, а також зменшиться цифровий розрив між представниками поколінь та жителями різних населених пунктів, збережеться час адміністраторів та не буде черг.

Послуги в "Дії" у ЦНАП

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що уже скоро українці отримають можливість згенерувати міжнародний COVID-сертифікат на порталі "Дія". За його словами, це стане у пригоді людям старшого віку, тим, хто не має смартфону, або ж тим, кому потрібно використати COVID-сертифікат без наявності інтернету.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme