У Мінцифри запевняють, що "Дія" не збирає особисті дані українців

Сервіс "Дія" не збирає і не зберігає особисту інформацію про українців

Редактор стрічки новин
У Мінцифри запевняють, що "Дія" не збира…
Фото: Дія

Віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що сервіс державних послуг "Дія" лише відображає дані про українців, що містяться у державних реєстрах.

Про це міністр сказав у інтерв'ю телеканалу "Дом", передає Depo.ua.

"Дія" влаштована таким чином, що вона не збирає інформацію про вас. Коли ви її встановили, вона лише відображає інформацію, яка й так давно є в реєстрах. Коли ви отримували свій ID-паспорт або закордонний паспорт, ви потрапили до демографічного реєстру — і коли ви авторизуєтеся в "Дії", лише з того реєстру підтягується інформація про вас. Так само інформація про вас підтягується з реєстру посвідчень водія", - пояснив Федоров.

Він додав, що для "Дії" не створюється нова база даних.

"Навпаки, унікальність "Дії" полягає в тому, що це дуже безпечний продукт, який показує інформацію, яка є про вас у реєстрі. І коли у вас не підтягується будь-який документ, то для вас це важливий сигнал: виявляється, ви отримали цей документ і його використовуєте, а його немає в реєстрі. Це демонстрація підходу держави до персональних даних: персональні дані – це власність ваша, моя, людей, громадян України, а не держави. І авторизуючись у "Дії", я бачу, що знає про мене держава, я можу керувати інформацією про себе", – наголосив міністр.

Федоров також розповів, що Мінцифри розгортає копію "Дії" у спеціальному пілотному середовищі без персональних даних, і "білі хакери" з усього світу намагаються знайти проблеми та вразливості у продукті, щоб удосконалити цей продукт.

Нагадаємо, у 20 областях України відкрили понад 100 пунктів підтримки "Дії", де українці зможуть отримати допомогу із генеруванням COVID-сертифіката. В офлайн-пунктах можна дізнатися інформацію про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання, подати заявку на отримання такого документу на порталі та в застосунку "Дія" або ж отримати допомогу, якщо із генеруванням сертифіката виникла помилка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme