В Україні цього тижня відкриють понад 100 офлайн-пунктів підтримки "Дії"

У 20 областях України до кінця тижня відкриють понад 100 пунктів підтримки "Дії", де українці зможуть отримати допомогу із генеруванням COVID-сертифіката

Журналіст стрічки новин
В Україні цього тижня відкриють понад 10…
Фото: Дія

Служба підтримки "Дії" працюватиме в наймасовіших пунктах вакцинації.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на пресофіс Міністерства цифрової трансформації України.

В офлайн-пунктах можна буде дізнатися інформацію про види СOVID-сертифікатів та шляхи їх отримання, подати заявку на отримання такого документу на порталі та в застосунку "Дія" або ж отримати допомогу, якщо із генеруванням сертифіката виникла помилка.

"Ми запустили п’ять пунктів у Києві в пунктах вакцинації минулого тижня. Серед яких залізничний вокзал і аеропорт. Ми побачили, що дуже багато людей підходять та питають, як скористуватися не тільки сертифікатами, а ще й тією чи іншою послугою. Ми розуміємо зараз, що потрібно допомагати людям по всій країні", — пояснив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, до пунктів допомоги щодня звертаються близько 500 людей.

Федоров пояснив, що більшість помилок із генеруванням сертифіката виникає через те, що лікарі через навантаження некоректно вносять дані. Центри підтримки мають розв'язати цю проблему. З відкриттям офлайн-пунктів у регіонах допомагає місцева влада та волонтери.

Нагадаємо, 1 листопада у "Дії" стартувало тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів.

Зазначається, що протестувати можна ПЛР-тести із чотирьох лабораторій, які підключилися до електронної системи охорони здоров'я: "ДІЛА", "Ескулаб", "Смартлаб" та "Дніпролаб".

Повідомлялося також, що COVID-сертифікат у додатку "Дія" тепер можна отримувати без цифрового підпису. Крім цього, не потрібно більше проходити верифікацію перед камерою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme