У МОН навели жахливу статистику вакцинації у школах

У Міністерстві освіти та науки України розповіли, скільки співробітників закладів освіти зробили щеплення від коронавірусу
 

Журналіст відділу новин
У МОН навели жахливу статистику вакцинац…
Фото: МОН

Станом на початок вересня у школах України провакциновано менше 60% від загальної кількості працівників закладів освіти.

Про це повідомили в МОН у відповідь на запит "РБК-Україна", інформує Depo.ua.

В Україні зробили щеплення однією та двома дозами 157 598 працівників закладів дошкільної освіти, що становить 54,2% від загальної кількості.

Також однією та двома дозами вакцинувались 380 722 працівники закладів загальної середньої освіти, що становить 58,2% від загальної кількості.

Крім того, однією та двома дозами вакцинувались 44 617 працівників закладів вищої освіти, що становить 52,2% від загальної кількості.

При цьому в Міністерстві освіти не змогли надати інформацію про рівень вакцинації по окремих регіонах і навчальним закладам. У відомстві зазначили, що ці дані збирають департаменти освіти при обласних державних адміністраціях.

Нагадаємо, 25 серпня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, за яких умов в Україні можуть закрити школи на карантин і які заклади працюватимуть.

26 серпня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться вчасно і проходитиме у звичному режимі.

Довідка: В Україні масова добровільна вакцинація всіх працівників закладів освіти – дитсадків, шкіл, училищ, ВНЗ – розпочалася у травні. Їх щеплюють препаратом виробництва Pfizer.

11 серпня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив також, що нині триває підготовка до нового навчального року. 

За його словами, у випадку, якщо на території країни збережеться "зелений" рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, тільки з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

Водночас Ляшко пояснив, що у разі переходу області на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme