За яких умов в Україні можуть закрити школи на карантин і які заклади працюватимуть: Відповідь Ляшка

В Україні цього року навчальний рік розпочнеться 1 вересня й без змін

Журналіст стрічки новин
За яких умов в Україні можуть закрити шк…
Фото: Рixabay

Однак графік навчання школярів можуть змінити, якщо буде спостерігатися зростання кількості випадків коронавірусу і за адаптивним карантином країна перейде на "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Як пише Depo.ua, про це брифінгу 25 серпня розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Ми підготовлені до 1 вересня, і сьогодні, коли країна перебуває на "зеленому" рівні епідемічної небезпеки, ми розпочинаємо звичайний навчальний рік, коли діти підуть до школи... Якщо підуть ускладнення епідситуації, будуть працювати тільки ті школи в цей період, у яких понад 80% педагогів вакциновано проти COVID-19", – зауважив глава МОЗ.

Також він повідомив, що в Україні вже у багатьох школах більшість вчителів вакциновані від коронавірусу. Зокрема, у Житомирі, де в усіх школах щеплено понад 80% педагогів.

"Але ця ситуація не скрізь однакова по країні", – сказав Ляшко.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс серед шкіл із рівнем вакцинації персоналу від коронавірусу COVID-19 у 80%. Всі учасники конкурсу отримають сертифікати про участь, а також гарантовані призи за публікацію про конкурс у своїх соціальних мережах під хештегами #ВакцинованіВідкриті.

Дещо раніше освітній омбудсмен пояснив, чи законний недопуск до роботи невакцинованих педагогів.

Крім того, у МОН сказали, чи можуть в Україні скасувати навчання з 1 вересня. Там заявили, що, якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми – змішана чи дистанційна. Отже, діти за будь-яких умов продовжуватимуть навчання.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme