У МОН сказали, чи можуть в Україні скасувати навчання з 1 вересня

Міністерство освіти та науки (МОН) України повідомило, що інформація, яка періодично з'являється у соціальних мережах щодо скасування освітнього процесу в закладах освіти з 1 вересня, є недостовірною

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
У МОН сказали, чи можуть в Україні скасу…
Фото: Рixabay

За словами міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, за будь-якого рівня епідемічної небезпеки освітній процес в Україні триватиме.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

Зазначається, що якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми – змішана чи дистанційна. Отже, діти за будь-яких умов продовжуватимуть навчання.

У МОН також закликали українців користуватися лише перевіреними джерелами інформації та нагадали, що міністерство має офіційні веб-ресурси: сайтFacebookTelegramTwitter і YouTube.

"Також ексклюзивна та достовірна інформація про роботу команди МОН публікується в Telegram-каналі Сергія Шкарлета", – підсумували у прес-службі.

Нагадаємо, дещо раніше освітній омбудсмен пояснив, чи законний недопуск до роботи невакцинованих педагогів.

Довідка: В Україні масова добровільна вакцинація всіх працівників закладів освіти – дитсадків, шкіл, училищ, ВНЗ – розпочалася у травні. Їх щеплюють препаратом виробництва Pfizer.

11 серпня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив також, що нині триває підготовка до нового навчального року. 

За його словами, у випадку, якщо на території країни збережеться "зелений" рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, тільки з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

Водночас Ляшко пояснив, що у разі переходу області на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme