UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У МОН запевнили, що не урізатимуть зарплати вчителів під час карантину

Вчителям не можуть урізати зарплати у зв'язку з карантином

Редактор стрічки новин
У МОН запевнили, що не урізатимуть зарпл…
Фото: МОН/Facebook

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет запевнив, що вчителям під час карантину не будуть зменшувати зарплати, також не буде скорочення зарплат у разі переходу на дистанційне навчання.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає Depo.ua.

"Чомусь педагоги побоюються зменшення або урізання. Тому хочу підкреслити ще раз: вчителі не можуть бути позбавлені оплати праці, так само як вона не може бути скорочена при дистанційному викладанні", – зазначив Шкарлет.

Міністр також зазначив, що питання виплати заробітних плат нормоване в Кодексі законів про працю та Галузевій угоді між міністерством та Профспілкою працівників освіти і науки.

Шкарлет про зарплати вчителів під час карантину - допис у ТГ

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Сергій Шкарлет заявив, що школи, відсоток вакцинованих працівників у яких буде менше 80%, не припинять роботу – а перейдуть на дистанційне навчання.

Як відомо, у "жовтій" зоні карантину відвідування навчальних закладів здобувачами освіти буде дозволена за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання вакцинації.

У разі введення "червоних" карантинних обмежень, право на очне навчання отримають школи, в яких увесь колектив повністю вакцинувався від коронавірусу.

Також педагогам та іншим працівникам колективу можна буде пред'явити документ про негативний результат ПЛР-тесту чи повне одужання від коронавірусу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme