У МОЗ анонсували поставки нових ліків від COVID-19

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував поставку нових лікарських засобів проти коронавірусної інфекції

Журналіст стрічки новин
У МОЗ анонсували поставки нових ліків ві…
Фото: ЕРА

За його словами, це станеться вже найближчим часом. Ці засоби допоможуть врятувати українців під час можливого спалаху коронавірусу.

Також Ляшко в рамках візиту до Кропивницького під час брифінгу, який транслював телеканал "Україна 24", заявив, що нині розв'язується питання щодо забезпечення лікарень медичним киснем, пише Depo.ua.

"Ми зараз робимо акцент на те, щоб всі ліжка, які відведені для госпіталізації хворих на COVID-19, були забезпечені в першу чергу кисневою терапією. Надалі МОЗ розв'язує питання, і найближчим часом очікуються поставки інших лікарських засобів, які допоможуть рятувати українців під час спалаху COVID-19", – сказав міністр.

Нагадаємо, днями Всесвітня організація охорони здоров'я розпочала тестування трьох нових препаратів проти коронавірусу на госпіталізованих пацієнтах. Йдеться про препарати артесунат, іматініб й інфліксімаб, у яких був виявлений потенціал до зниження ризику летального випадку у важкохворих пацієнтів.

Водночас повідомлялося, що уже найближчим часом в Україні оголосять про створення нових інноваційних препаратів для лікування коронавірусу. За словами Ляшка, таких препаратів в Україні ще не було, а у світі вони тільки з’являються.

У квітні виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вже наприкінці 2021 року компанія може випустити у загальний доступ пігулки від коронавірусу, які можна приймати вдома у перші дні захворювання.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme