У МОЗ пояснили, чому зменшили термін дії "жовтого" COVID-сертифікату

У МОЗ пояснили, чому вчетверо зменшили термін дії "жовтого" сертифікату про вакцинацію, який видавали після першого щеплення

Журналіст стрічки новин
У МОЗ пояснили, чому зменшили термін дії…
Фото: Дія

У відомстві наголосили, що тільки вакцинація двома дозами надає повноцінний імунітет від коронавірусу.

Однак, отримавши "жовтий" сертифікат, українці не поспішають на планову вакцинацію. Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Depo.ua.

"Людина, яка отримала одне щеплення, не отримує необхідного захисту для боротьби з коронавірусною хворобою. Крім того, люди в "жовтому" рівні епідеміологічної небезпеки не повертаються до пунктів вакцинації, аби отримати другу дозу. Скорочення терміну дії "жовтого" сертифікату покликаний заохотити людей зробити друге щеплення для повноцінного захисту", – зазначив він.

За словами Кузіна, понад 600 тисяч українців е дійшли за своєю другою дозою вакцини проти коронавірусу попри те, що час її введення вже настав.

Як відомо, раніше "жовтий" сертифікат діяв 120 днів, однак з 6 грудня його термін зменшили до 30 днів.

Нагадаємо, за останніми даними, повністю вакциновані від коронавірусу уже понад 12 мільйонів українців. Протягом минулої доби 199 765 людей отримало щеплення проти коронавірусу COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme