У МОЗ пояснили, як працюватиме транспорт під час посиленого карантину

На час посиленого карантину та майбутнього локдауну в Україні не зупинятимуть метро, трамваї, тролейбуси автобуси та потяги 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
 У МОЗ пояснили, як працюватиме транспор…
Фото: Рixabay

Епідеміологи одностайні: транспортні обмеження не допомагають знизити темпи інфікування COVID-19.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін у коментарі ТСН, передає Depo.ua

"Зупинка роботи громадського транспорту сильно впливає на економіку, хоча не дає додаткового епідеміологічного впливу", – сказав Кузін. 

За його словами, у разі локдауну та в "червоних" зонах Кабмін не рекомендуватиме обмежувати роботу місцевого або міського транспорту. 

Однак, рішення про локальні обмеження в роботі транспорту зможуть ухвалювати місцеві комісії ТЕБ і НС.

Тим часом прес-служба МОЗ повідомила про те, як пересуватимуться країною діти до 18 років після 21 жовтня. Адже саме тоді починають діяти нові правила перевезення пасажирів на території України. Користуватися літаками. міжміськими автобусами та потягами зможуть лише ті українці, які мають на руках сертифікат про вакцинацію проти COVID-19.

"Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення", – повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. 

Він також нагадав, що для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях.

Нагадаємо, у понеділок, 11 жовтня Кабмін ухвалив нові обмеження на пересування громадським транспортом. Вони стосуються регіонів, які потрапили до "жовтої", "помаранчевої" та "червоної" зон. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme