У МОЗ прогнозують понад 50 тис. нових випадків "Омікрону" вже у лютому

Головний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що кількість заражень штамом коронавірусу "Омікрон" у лютому буде більшою за 50 тисяч

Журналіст стрічки новин
У МОЗ прогнозують понад 50 тис. нових ви…
Фото: Facebook Ігоря Кузіна

Він зазначив, що, за попередніми розрахунками, представленими Радою національної безпеки та оборони, 59 тисяч осіб може хворіти щоденно, сумарно близько 1 млн українців захворіє за лютий.

Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net, пише Depo.ua.

Кузін вважає такі прогнози доволі оптимістичними.

"Пікові показники захворюваності, за прогнозами РНБО, – десь 20-25 лютого. Але наскільки швидким буде спадання, наскільки швидко буде саме ця хвиля запускатися і в яких регіонах – поки що рано казати", — додав він.

Головний санлікар зазначив, що, за американськими прогнозами, які роблять для України, очікується також приблизно на середину лютого пікові показники захворюваності з доволі швидким спаданням до першого квітня. За його словами, це хвиля на півтора місяця максимум.

Нагадаємо, напередодні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні почався новий спалах коронавірусної хвороби COVID-19. Найскладніша ситуація наразі у західній частині країни. Поки що невідомо, чи вводитимуть в Україні новий локдаун. Раніше прем'єр Денис Шмигаль повідомляв, що у нашій країні цього більше не планують, водночас Кузін заявляв, що ситуація з коронавірусом вкрай непередбачувана.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme