У МОЗ розповіли, чи можна потрапити в ресторани й кафе з експрес-тестом на COVID-19

Ресторани, кафе, кінотеатри та інші громадські заклади не приймають відвідувачів, які надають адміністрації домашні експрес-тести на коронавірус

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У МОЗ розповіли, чи можна потрапити в ре…
Фото: Рixabay

Також з "домашніми" тестами на коронавірус, які продають у супермаркетах і аптеках, не можна вільно користуватися громадським транспортом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я України.

"Зараз у продажу можна знайти експрес-тести для домашнього використання. Однак такі тести не дозволяють відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали або користуватися міжрегіональним транспортом в умовах карантину", – повідомили у профільному міністерстві.

Усе через те, що процедура такого тестування може бути проведена з порушеннями, а можливості перевірити, чиї зразки використовувалися для тесту неможливо.

Крім цього, результати такого тестування не є 100% гарантованими, в тому числі і тому, що процедура може бути проведена з порушенням.

У МОЗ наголосили, що для відвідування громадських закладів підійде ПЛР-тест і експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії. Ці види тестування дозволяють виявити активну інфекцію. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Міністерстві охорони здоров'я не планують вводити додаткові карантинні обмеження на святкові дати, попри загрозу спалаху штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні. Будь-які зміни в карантинних правилах залежатимуть від епідемічної ситуації в країні та світі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme