У МОЗ розповіли, чи скасують в Україні маски цього року

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін переконаний, що людям не доведеться завжди носити маски, однак цього року їх навряд чи скасують

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, чи скасують в Україні м…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

За його словами, маска захищатиме навіть від звичайних гострих респіраторних вірусних інфекцій. У майбутньому їх скасують, однак рекомендація носити залишиться. Але за недотримання рекомендації штрафів не буде.

Про це пише Depo.ua із посилання на заяву Кузіна в інтерв'ю "Фокусу".

"Мені здається, що цього не станеться", – відповів Кузін на запитання, те, яка імовірність того, що наприкінці цього року в Україні скасують масковий режим.

Втім, за його словами, маски не залишаться назавжди.

"Якщо йтиметься про ендемічність коронавірусної хвороби, то зобов’язання використовувати маску в замкнених приміщеннях можуть скасувати. Але подивімось, наприклад, на країни Азії, де (ще до пандемії) носили маски в метро чи іншому транспорті. В умовах скупчення людей вони добре захищають від вірусних інфекцій", – сказав Кузін.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні почнуть по-новому контролювати дотримання маскового режиму. Планують встановити спеціальні камери, які дозволять побачити, скільки людей не використовують маски та не дотримуються соціальних дистанцій.

Водночас у МОЗ обіцяють, що за умови використання такої системи не буде проводитися будь-яка ідентифікація, збереження персональних чи конфіденційних даних, або навіть самої плівки, де буде запис.

Медики розповіли також, як зменшити дискомфорт при тривалому носінні маски.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme