В Україні кількість хворих на грип та ГРВІ майже сягнула 3 млн осіб

В Україні кількість хворих на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію сягнула 2,8 мільйона осіб

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні кількість хворих на грип та ГР…
Фото: Pixabay

Серед них 38% – діти віком до 17 років. За словами глави МОЗ Віктора Ляшка, в Україні вже зафіксували циркуляцію вірусів грипу A(H3N2) та грипу В.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Ляшка у Facebook.

"Щороку, виробники вакцин адаптують імунобіологічні препарати до штамів грипу, які циркулюють саме у даний період часу, тому вчасна вакцинація захистить вас від тяжкого перебігу хвороби та її наслідків. З початку епідемічного сезону проти грипу вже вакциновано 113 818 осіб, з них 64 722 із груп медичного та професійного ризиків", – йдеться у дописі.

Міністр наголосив, що Україна у 2021 році отримала 30 тисяч доз вакцин для профілактики грипу серед медиків. Також, коштом держбюджету, закупили понад 180 тисяч доз вакцини проти грипу виробництва Франції та Нідерландів. Їх використовують для щеплення проти грипу людей із груп ризику, зокрема військових, педагогів, медпрацівників та людей віком від 60 років.

"Якщо ви належите до зазначених категорій, будь ласка, не зволікайте, звертайтесь у медичний заклад та отримайте свій захист", – додав Ляшко.

В Україні кількість хворих на грип та ГРВІ майже сягнула 3 млн осіб

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Україну насувається агресивний грип. Захворювання люди можуть переносити складніше ще й тому, що в минулому епідсезоні грипу майже не було.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme