У МОЗ розповіли, чи вводитимуть українцям третю дозу COVID-вакцини

У Міністерстві охорони здоров'я кажуть, що поки що не планують вводити українцям бустерну або третю дозу вакцини від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, чи вводитимуть українця…
Фото: Рixabay

Минулого тижня національно-технічна група експертів розглядала введення додаткової дози вакцини. Запроваджувати її поки не рекомендує Міністерство охорони здоров'я.

Як пише Depo.ua, про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Кузін зауважив, що українці не поспішають робити COVID-щеплення.

"МОЗ працює над розгортанням інфраструктури, аби вона була максимально зручна. Темпи треба нарощувати. Ми зараз вносимо деякі преференції для вакцинованих людей межах адаптивного карантину. Спроможність системи – це 250 тисяч щеплень на добу. Значно впала зацікавленість людей в тому, щоб вакцинуватися", – заявив Кузін. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість зроблених в Україні COVID-щеплень наближається до 13 мільйонів. МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme