У МОЗ розповіли, хто найчастіше підхоплює COVID-штам "Омікрон"

Штам коронавірусу "Омікрон" поширюється в основному серед тих, хто не вакцинувався від COVID-19

Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, хто найчастіше підхоплю…
Фото: Рixabay

Головний санлікар Ігор Кузін заявив, що зараз важко прогнозувати, наскільки швидко цей "Омікрон" може поширитися по території України.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням його інтерв'ю для "Укрінформу".

"Ми бачимо, що в Європі він в основному поширюється серед невакцинованих. Тому для України зараз спрогнозувати його перебіг буде дуже важко. Тому ми орієнтуємося тільки на результати лабораторних досліджень", – пояснив Кузін.

Як відомо, за даними ВООЗ, випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон" зафіксували вже щонайменше у 106 країнах світу.

У ВООЗ вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" вже протягом декількох тижнів буде домінувати у  Європі. Країнам варто підготуватися до різкого зростання кількості захворювань коронавірусом, щоб їх медичні системи не зазначили колапсу.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що ризик потрапити до лікарні з COVID-штамом "Омікрон" значно нижний, ніж з "Дельтою". Також дослідники з'ясували, що для деяких людей, які не хворіли на коронавірус раніше і не вакцинувалися, ризик госпіталізації при омікрон-штамі в середньому на 11% нижчий, ніж якби вони підхопили дельта-штам.

Довідка: Штам, який наразі має назву B.1.1.529, або "Омікрон", вперше виявили у Ботсвані, а потім у Південно-Африканській Республіці та Гонконгу — в мандрівника з Південної Африки. Цей штам має 32 мутації в білку-"шипі" коронавірусу, за допомогою якого вірус проходить у клітини та розмножується.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme