Українські вчені зафіксували 12 варіантів COVID-штаму "Дельта" і жодного "Омікрону"

Українські вчені з Інституту молекулярної біології та генетики НАН виявили 12 варіантів коронавірусу штаму "Дельта", які циркулюють країною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українські вчені зафіксували 12 варіанті…
Фото: Pixabay

Один з виявлених варіантів штаму "Дельта" ймовірно потрапив на територію України з Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Інституту в Facebook.

Зазначається, що на дослідження надали 74 зразки, узятих у пацієнтів з дев'яти регіонів України. Зразки були відібрані в період з 18 листопада по 1 грудня. Всі зразки виявилися варіантами штаму "Дельта".

"Вчені ІМБГ зафіксували 12 різних варіантів штаму "Дельта", проте їх спектр відрізняється від тих, які були поширені в листопаді. Зокрема, виявлено новий для України варіант штаму "Дельта" AY.122, який активно поширюється на Росії і характеризується важким перебігом хвороби, високою швидкістю інфікування і високою смертністю", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що небезпечний варіант зафіксували у Дніпрі, Сумах, Полтаві, Миколаєві, Житомирі та Одесі. Водночас високі показники смертності можуть бути пов'язані саме з варіантом AY.122.

Окрім цього, науковці не зафіксували жодного зразка зі штамом "Омікрон".

Українські вчені зафіксували 12 варіантів COVID-штаму "Дельта" і жодного "Омікрону"

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Міністерстві охорони здоров'я не планують вводити додаткові карантинні обмеження на святкові дати, попри загрозу спалаху штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні. Будь-які зміни в карантинних правилах залежатимуть від епідемічної ситуації в країні та світі.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme