У МОЗ розповіли, коли в центрах вакцинації щепитимуть Pfizer

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, коли вакцина Pfizer з'явиться в українських центрах масової вакцинації від COVID-19

Журналіст стрічки новин

Як повідомив він в ефірі програми "Сніданок з 1+1", це планується вже наприкінці липня.

За словами Кузіна, поставка вакцин у Центри щеплення відбудеться в рамках переходу на п'ятий етап дорожньої карти вакцинації українців.

"Очікуємо в кінці липня. Зараз у нас йде четвертий етап, тобто коли ми вакцинуємо людей з хронічними неінфекційними захворюваннями. В кінці липня і в серпні ми вже переходимо на п'ятий етап, коли вакцинація буде доступна для всіх. І в тому числі вакцина Pfizer буде перерозподілена на пункти щеплення", – зазначив Кузін.

Зазначимо, що кількість українців, що отримали хоча б одне COVID-щеплення, перевалила за два мільйони.

Раніше науковці з'ясували, що комбінація вакцини від AstraZeneca і мРНК вакцин показала високу ефективність проти коронавірусу "Дельта", який уже виявили в Україні. 

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme