У МОЗ розповіли, коли в Україні буде пік захворюваності на коронавірус

Пікові показники захворюваності на коронавірусу в Україні очікуються раніше, ніж планувалося

Редактор стрічки новин
У МОЗ розповіли, коли в Україні буде пік…
Фото: Одеська ОДА

Пік захворюваності коронавірусом в Україні очікується приблизно у листопад. Однак, якщо кількість хворих продовжуватиме зростати, то епідеміологічна ситуація може значно погіршитися ще у жовтні. 

Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

За його словами, раніше у МОЗ прогнозували пікове навантаження на систему охорони здоров'я у листопаді-грудні.

"Раніше ми, дійсно, вважали, що піковий рівень навантаження на систему охорони здоров'я припаде на листопад-грудень цього року. Зараз ми бачимо, що майже за всіма прогнозами такі пікові навантаження можуть бути раніше", – сказав Кузін.

Головний санлікар додав, що зараз оцінювати наскільки раніше може статися сплеск дуже важко, адже ситуація розгортається досить швидко.

"Те, що ми бачимо точно - пікові навантаження будуть однозначно припадати на листопад. Але чи будуть вони зачіпати жовтень, чи будуть відтягуватися на грудень - поки сказати важко", – зазначив Кузін.

Він закликав українців вакцинуватися, бо відтягнути ці пікові навантаження можна лише шляхом імунізації населення.

"Потрібно вибрати собі пункт щеплення, вибрати той препарат, яким хочете щепитись, і провакцинуватись. Зараз МОЗ максимально скоротило інтервали введення між двома дозами вакцини. Це зроблено для того, щоби якомога більше людей було охоплено щепленнями саме до початку епідемічного підйому захворюваності", – сказав головний санітарний лікар.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 3007 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 – спостерігається уже традиційний спад кількості нових хворих після вихідних. 

З 23 вересня, Україна перейшла у "жовту" карантинну зону. Водночас чотири регіони України можуть перейти у "червону" зону карантину протягом двох-трьох тижнів. Йдеться про Житомирську, Луганську, Львівську та Харківську області.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme