У МОЗ розповіли про ситуацію з заповненістю лікарняних ліжок для COVID-пацієнтів

У МОЗ запевняють, що ситуація з завантаженістю, виділених для пацієнтів з коронавірусом, лікарняних ліжок є контрольованою

Редактор стрічки новин
У МОЗ розповіли про ситуацію з заповнені…
Фото: Одеська ОДА

Завантаженість ліжок для пацієнтів із COVID-19 у медичних закладах України складає в середньому 50-60%.

Про це сказав заступник міністра – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін під час прес-конференції, передає Depo.ua.

Водночас, за його словами, у деяких регіонах показники завантаженості COVID-ліжок вищі.

"Зараз завантаженість ліжок у нас на рівні 50-60 відсотків. І ми намагаємося тримати ситуацію в межах цього інтервалу. Є регіони, де точково є перевищення, там де є завантаженість лікарень вища аніж 60-70 відсотків. Тому такі лікарні розвантажуються оперативно у ручному режиму. Зараз ситуація є контрольованою, перезавантаженості саме ліжок у нас не спостерігається. Але є дійсно точкові проблеми, коли у нас порушуються маршрути госпіталізації пацієнтів, і ми бачимо точкові перезавантаження лікарень", – сказав Кузін.

Заступник міністра додав, що на зростання кількості госпіталізацій та летальних випадків від ускладнень коронавірусу впливає поширення штаму "Дельта", який набагато небезпечніший та має тяжчий перебіг, аніж базовий штам.

За словами Кузіна, штам "Дельта" наразі фіксується у всіх областях України і офіційно було зареєстровано 1 847 лабораторно підтверджених випадків.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 9 524 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 790 дітей. 

З 18 жовтня обмеження "червоної" карантинної зони вводяться ще в чотирьох областях України – Запорізькій, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській. Відповідне рішення 15 жовтня ухвалила на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme