У МОЗ розповіли, як зменшити біль у спині після тривалого сидіння в укриттях

У Міністерстві охорони здоров'я поділилися порадами щодо самодопомоги при болях у спині після тривалого сидіння в укриттях

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ розповіли, як зменшити біль у спин…
Фото: Pixabay

Зокрема, серед лікарських засобів для зменшення болів у спині можна застосовувати нестероїдні протизапальні засоби.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Наразі, через російську агресію, українці змушені перебувати тривалий час у бомбосховищах та різноманітних укриттях для порятунку свого життя. Перебування у таких приміщення, як правило, є не комфортним як для психологічного, так і для фізичного стану", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 90% випадків болю в спині відповідають двом типам, лікування яких має різні рекомендації.

"З ліків можна застосовувати нестероїдні протизапальні засоби, наприклад, "Диклофенак" чи "Ібупрофен". Вони можуть прийматися як в таблетованій формі, так і місцево, у формі гелю. Не зловживайте ліками та читайте інструкцію", – додали у МОЗ.

У МОЗ розповіли, як зменшити біль у спині після тривалого сидіння в укриттях

У МОЗ розповіли, як зменшити біль у спині після тривалого сидіння в укриттяхУ Міністерстві охорони здоров"я поділилися порадами щодо самодопомоги при болях у спині після тривалого сидіння в укриттяхУ Міністерстві охорони здоров"я поділилися порадами щодо самодопомоги при болях у спині після тривалого сидіння в укриттях

Нагадаємо, дещо раніше українцям пояснили, як правильно поводитися під час обстрілу. Важливо пам'ятати, що для укриття не підходять місця під різною технікою (під вантажівкою, автобусом, автомобілем тощо).

Повідомлялося також, що в Україні запустили застосунок "Повітряна тривога". Він оперативно інформуватиме громадян про початок і завершення тривоги, а також надсилатиме користувачам максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони, навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme