У МОЗ розповіли про покарання за підробку сертифікатів про вакцинацію

В Україні за підроблення сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 медикам загрожує позбавлення права займатися медичною діяльністю до двох років та позбавлення волі

Журналіст стрічки новин

Водночас самої специфічної статті немає – йдеться про підроблення документів

Про це в ефірі "Зворотного відліку" на "UA:Першому" сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Depo.ua.

"Зараз покарання йтиме по статті, яке стосується підроблення документів. Специфічної статті немає. Зараз відповідальність, яка є, — за внесення неправдивих даних. Для лікаря це — від позбавлення права займатися медичною діяльністю до двох років, позбавлення волі", — сказав Кузін.

За цим фактом в Україні вже порушено понад 30 кримінальних справ.

"Це і сертифікати ПЛР, і свідоцтва про одужання, і довідки, і результати по вакцинації. По деяких з них слідство ведеться, найближчим часом будемо бачити результати", — додав головний санлікар.

За словами Кузіна, наразі уряд ініціював законопроект про посилення кримінальної відповідальності за підробку документів, які стосуються вакцинації або видачі довідок щодо особливо небезпечної інфекційної хвороби.

Нагадаємо, наприкінці серпня Служба безпеки України викрила мережу з виготовлення фальшивих міжнародних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Шахраї орудували у трьох областях – Львівській, Волинській та Чернівецькій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme