У МОЗ спростували чутки про зарплату для лікарів на півставки

У Міністерстві охорони здоров'я спростували інформацію про непідвищення зарплати для медиків, які працюють на півставки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ спростували чутки про зарплату для…
Фото: Pixabay. Колаж: Depo.ua

Зокрема, у соцмережах поширювали інформацію, буцімто медики, які працюють на півставки, не отримають підвищення зарплати.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Спростовуємо головні чутки навколо підвищення базової заробітної плати лікарям та медичним сестрам. У соцмережах поширюються повідомлення, що медики, які працюють на 0.5 чи 0.75 ставки, не отримають підвищення зарплати", – йдеться у повідомленні.

У МОЗ зазначили, що постанова про збільшення зарплат для медиків передбачає наступні зміни:

  • якщо медик працює неповний робочий день, заробітна плата буде нарахована відповідно до кількості відпрацьованих годин;

  • заробітна плата розраховуватиметься від встановленого урядом рівня – від 20 тисяч гривень для лікарів та понад 13,5 тисячі гривень для медсестер.

Уточнюється, що в разі "формального" переведення працівника на неповний робочий день, а він насправді працюватиме повну зміну, керівник медустанови може понести штраф – 65 тисяч гривень за кожного такого працівника.

У МОЗ спростували інформацію про зарплату для лікарів на півставки

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський під час виступу у парламенті 1 грудня анонсував збільшення мінімальної зарплати лікарів з 1 січня до 20 тис. грн. Водночас середня зарплата лікаря має зрости до 24 тисячі гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme