У МВС розповіли, чи планують найближчим часом розділення відомства

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський розповів, чи планується найближчим часом розділення його відомства

Журналіст стрічки новин
У МВС розповіли, чи планують найближчим…
На фото: Денис Монастирський. Джерело: Facebook Дениса Монастирського

Зокрема, йдеться про відокремлення Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції та Національної гвардії з Міністерства внутрішніх справ.

Монастирський в ефірі телеканалу "1+1" наголосив, що міграційна криза на кордоні з Європейським Союзом продемонструвала недоцільність такого розділення та потребу в консолідації всіх сил, пише Depo.ua.

"Основний меседж — консолідація всіх зусиль. Розділяти прикордонників, Національну гвардію, Національну поліцію та Державну службу України з надзвичайних ситуацій сьогодні неможливо і недоцільно, тому зараз це питання не стоїть на порядку денному", — сказав він.

Монастирський також зазначив, що наразі важливим є об’єднання всіх зусиль громадськості, як це було в 2014 році.

Нагадаємо, що ще у липні, коли Монастирський став главою МВС, він заявляв про необхідність розділити структури відомства. Саме таким було його завдання перед приходом на посаду. В Офісі президента наказали розділити відомство та вивести Національну гвардію України, Державну прикордонну службу та, ймовірно, Державну міграційну службу із системи МВС. При цьому НГУ планувалося підпорядкувати безпосередньо президентові.

Президент Володимир Зеленський ще в серпні 2019 року подав у парламент відповідний законопроект як невідкладний. Однак його так і не розглянули.

Нещодавно Монастирський повідомив про плани щодо створення єдиного реєстру зброї в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme