У МВС відкрили гарячу лінію для нацгвардійців, яких цькують

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав військовослужбовців Нацгвардії звертатися на гарячу лінію щодо порушення їхніх прав під час служби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МВС відкрили гарячу лінію для нацгвард…
Фото: Pixabay

Після резонансної стрілянини на "Південмаші", причиною якої могло стати цькування нацгвардійця, у відомстві вирішили відкрити гарячу лінію.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"Жоден випадок грубих позастатутних відносин не повинен залишатися без правової оцінки й відповідного покарання винних. Керівництво МВС реагує на них жорстко в рамках законів та статуту. Але, підкреслюю, це двосторонній рух. Військовослужбовці мають звертатися й інформувати нас, а ми відповідно приймати дисциплінарні та інші рішення в рамках законів і своїх повноважень", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на гарячу лінію можуть звертатися також батьки військовослужбовців, особливо строковиків, якщо мають інформацію про ті чи інші порушення прав їхніх дітей.

У випадку порушення прав військовослужбовців можна зателефонувати за номером 15-36. Дзвінки прийматимуть з понеділка до четверга — з 09:00 до 18:00 та у п’ятницю — з 09:00 до 16:45.

У МВС відкрили гарячу лінію для нацгвардійців, які стикаються з утисками чи цькуванням

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що в одній із військових частин у Миколаєві виявили у петлі морського піхотинця. Померлий, уродженець Черкаської області, був контрактником. Жодних записок чи інших пояснень знайдено при морпіху не знайшли.

Нагадаємо, у середині січня в зоні ООС застрелився військовий з Дніпропетровщини.

27 січня 2022 року на заводі "Південмаш" о 3:40 ранку солдат строкової служби Артем Рябчук з автомата вбив чотирьох військовослужбовців Національної гвардії України та жінку.

Після розстрілу він втік зі зброєю. Невдовзі з'явилося відео розстрілу Нацгвардійців у кімнаті зберігання зброї на заводі "Південмаш". Він здався патрульним поліцейським у місті Підгороднє.

Рябчук розповів, як вбив вахтерку заводу за те, що вона не випускала його на вулицю. Згодом затриманий строковик розповів про дідівщину у полку. Суд в Дніпрі оголосив запобіжний захід вбивці – два місяці перебування під вартою без права внесення застави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme