У МЗС Угорщини розповіли, до якої згоди дійшли в ЄС щодо візового режиму з росією

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто анонсував, що Європейський Союз призупинить дію угоди з росією про спрощений візовий режим, проте одноголосного рішення про заборону туристичних віз для росіян досягти не вдалося

Журналіст відділу новин
У МЗС Угорщини розповіли, до якої згоди…
Петер Сійярто

Про це Сійярто заявив на онлайн-брифінгу у Facebook, передає Depo.ua із посиланням на Reuters.

Глава МЗС Угорщини заявив, що кілька держав — членів Євросоюзу виступили проти загальної заборони на видавання віз громадянам росії під час зустрічі міністрів ЄС у Празі. З-поміж цих країн була й Угорщина.

Попри це, за підтримки більшості Євросоюз таки призупинить угоду з рф, яка спрощує видавання віз. Сійярто не уточнив, чи підтримує це рішення Угорщина.

Раніше видання Financial Times писало, що Європейський Союз готується призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією. Це ускладнить поїздки та зробить їх дорожчими.

Верховний представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявляв, що заборона на в'їзд для всіх росіян — "не дуже хороша ідея", вказуючи на те, що багато громадян росії хочуть залишити свою країну.

Німеччина та Франція також виступили проти заборони видавання туристичних віз росіянам.

Але лідери країн Балтії, Фінляндії, Польщі, Чехії тощо виступають за повну заборону. Зазначимо також, що йдеться лише про туристичні візи.

Зрештою Чехія, яка нині головує в Раді ЄС, запропонувала країнам-членам ускладнити видавання віз росіянам як компромісне рішення.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme