У МЗС України заявили про готовність відповісти на агресію Росії всіма способами

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила про готовність країни відповідати на агресію Росії всіма можливими способами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МЗС України заявили про готовність від…
Фото: Twitter Еміне Джапарової

Джапарова заявила про готовність до відповідей на агресію Росії в інтерв'ю для телеканалу ITV News. Журналістка Емма Барроус опублікувала частину інтерв'ю у мережі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Барроус у Twitter.

"Ми повинні дуже чітко сказати Росії, чого їй слід очікувати, якщо вона знову нападе на Україну: дипломатичної, економічної відповіді і відповіді у сфері безпеки. Головна ідея російської політики – зберегти контроль над колишніми радянськими республіками. Але холодна війна закінчилася", – наголосила Джапарова.

Заступниця глави МЗС зауважила, що українська армія сильно змінилася з 2014 року.

"Йдеться не тільки про військову відповідь, а й про впевненість. Якщо відбудеться напад, ми відповімо чітко, всіма можливими способами", – заявила вона.

Окрім цього, Джапарова розповіла про довіру до США, як стратегічного партнера.

"США – наш стратегічний партнер. Ми віримо в американську систему та інститути щодо позиції України", – йдеться у повідомленні.

У МЗС України заявили про готовність відповісти на агресію Росії всіма способамиПерша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила про готовність країни відповідати на агресію Росії всіма можливими способами

Зауважимо, раніше головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний повідомив про готовність військ захищатися від російської агресії на території будь-якої області. За його словами, Україна буде захищатися від агресії Росії до останньої краплі крові.

Нагадаємо, дещо раніше голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна готова відбиватися від Росії краще, ніж вісім років тому. За його словами, понад 90% населення України буде захищати державу.

8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

9 січня Блінкен заявив, що одна з цілей президента Росії Володимира Путіна – відновити в світі порядок, який існував при Радянському Союзі. 

Також Блінкен заявив, що стягнувши війська до українського кордону, Росія приставила пістолет до голови України. Тому тепер у Росії є два шляхи вирішення ситуації навколо України: діалог для вирішення розбіжностей або конфронтація з серйозними наслідками для Росії.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme