У Нагірному Карабаху почалися зіткнення: невизнана республіка оголосила часткову мобілізацію

Влада невизнаної Нагірно-Карабаської республіки оголосила про початок часткової військової мобілізації на тлі загострень на лінії зіткнення

Журналіст відділу новин
У Нагірному Карабаху почалися зіткнення:…
У Нагірному Карабаху оголосили часткову мобілізацію через загострення на лінії зіткнення

Відповідний указ 3 серпня підписав глава самопроголошеної республіки Араїк Арутюнян, передає Depo.ua з посиланням на вірменську службу "Радіо Свобода" та JAMnews.

Ситуація в регіоні загострилася з ранку 1 серпня. У невизнаній республіці заявили, що азербайджанські підрозділи намагалися перейти лінію зіткнення на низці ділянок північної та північно-західної прикордонної зони.

А сьогодні, 3 серпня, військова влада самопроголошеного Нагірного Карабаху заявила про обстріл позицій на одній із військових частин з боку Азербайджану, внаслідок чого загинули двоє карабаських військовослужбовців і ще 14 дістали поранення.

У Вірменії прем'єр-міністр Нікол Пашинян провів екстрену нараду Ради безпеки країни щодо ситуації в Нагірному Карабасі.

Міноборони Азербайджану заявило, що 3 серпня "члени незаконних вірменських збройних формувань" у зоні відповідальності "російської миротворчої місії" вчинили диверсійно-терористичний акт проти азербайджанської армії, внаслідок чого загинув один військовослужбовець.

В Азербайджані кажуть, що внаслідок проведеної "операції у відповідь" азербайджанська армія взяла під контроль низку важливих височин уздовж Карабаського та Малого Кавказького хребтів і зараз облаштовується на нових позиціях.

"У межах операції знищили кілька бойових позицій незаконних вірменських збройних формувань, а також завдали авіаудару по військовій частині в селищі Юхари Оратаг колишнього Агдаринського району. В результаті знищили живу силу незаконних вірменських формувань, а також кілька гаубиць Д-30, військову техніку та велику кількість боєприпасів", — заявили в Міноборони Азербайджану.

В ОБСЄ висловили "надзвичайну стурбованість" повідомленнями про загострення на Південному Кавказі й закликали Вірменію та Азербайджан вжити всіх необхідних заходів для деескалації та відновлення діалогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme