У НАН прогнозують збільшення випадків коронавірусу до 40-50 тис. на добу

У НАН заявили, що захворюваність на коронавірус в Україні зростатиме шокуючими темпами й може досягти 40-50 тисяч нових випадків на добу

Журналіст стрічки новин
У НАН прогнозують збільшення випадків ко…
Фото: Рixabay

Це призведе до відсутності місць у реанімаціях та дефіциту кисню.

Про це заявив завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. Богомольця НАНУ, доктор медичних наук Віктор Досенко, передає Depo.ua з посиланням на "Обозреватель".

"Може бути 40, 50 тисяч нових хворих на добу, може не бути місць у реанімаціях, дефіцит кисню. Система перевантажена, вона не має можливостей для збільшення потужності", – зазначив Досенко.

За його словами, Україна ще не вийшла на пік захворюваності коронавірусом.

"Яка кількість людей захворіє і помре, легко передбачити. Немає ніяких підстав думати, що ми на плато і далі буде зменшення. Можливо, на певний час зменшення, а потім буде підвищення. Нічого приємного сучасна наукова медицина, епідеміологія не може нам сказати", – резюмував Досенко.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували рекордні 27 377 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за попередню добу зафіксували 699 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme