Професор НАН заявив, що треба звільнити лікарів-антивакцинаторів

У НАН заявили, що рух лікарів-антивакцинаторів становить реальну загрозу національній безпеці України

Журналіст стрічки новин
Професор НАН заявив, що треба звільнити…
Фото: Рixabay

Завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. Богомольця НАНУ, доктор медичних наук Віктор Досенко заявив, що невакцинованих медиків треба звільняти.

Про це заявляє Depo.ua з посиланням на "Обозреватель".

За його словами, люди з вищою медичною освітою і науковими ступенями через ЗМІ та соцмережи поширюють думки, що вакцинація від коронавірусу є зовсім не обов’язковою й не потрібною.

"Є провал вакцинальної кампанії... Антивакцинаторський рух саме лікарів наводить мене на дуже просту думку, яка якось не заходить нашій владі: у нас катастрофічна ситуація з медичною освітою. Тут вже потрібно застосовувати ургентні хірургічні методи. Це явка з повинною, це розпис у власній профнепридатності", – наголосив Досенко.

Крім того, на його думку, звільняти требі й невакцинованих лікарів, оскільки вони також створюють загрозу національній безпеці України.

"Невакцинований лікар на сьогодні має бути звільненим лікарем. Я кажу жахливі речі, можливо, в когось це викличе обурення, але в принципі це є доказ, що цей лікар не розуміє медицину, не розуміє епідеміологію чи, можливо, забув. Вони завдають непоправної шкоди, тому цим має зацікавитися РНБО, СБУ. Це пряма загроза національній безпеці", – пояснив Досенко.

За словами професора, наразі в Україні немає епідеміологів, які могли б розв'язувати питання стосовно локдауну.

"Немає фахівців. І знову ми повертаємося до рівня медичної освіти в Україні. Щороку ми випускаємо ще менш кваліфікованих лікарів. У нас у країні немає епідеміологів. Не склалася наукова школа з інфекційних хвороб. Нема кому довіряти в МОЗі. МОЗ у плані вакцинації виконує всі поради ВООЗ. Але стосовно локдауну – це внутрішні локальні питання. Тому такі рішення має ухвалювати фахівець, а краще – нарада фахівців, які дійсно розуміються в науці під назвою епідеміологія", – підсумував Досенко.

Нагадаємо, днями в центрі столиці на тлі рекордної смертності від коронавірусу відбувся мітинг антивакцинаторів. Вони протестували проти карантинних обмежень, а також обов'язкової вакцинації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme