Від коронавірусу досі не вакциновані близько 40% нардепів Ради, – Радуцький

Точна кількість народних депутатів Верховної Ради, які досі не отримали COVID-щеплення, стане відомою 15 листопада

Журналіст відділу новин
Від коронавірусу досі не вакциновані бли…
Фото: Скріншот

Зараз же близько 40% нардепів – не вакциновані проти коронавірусу.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу" та голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", передає Depo.ua.

"Зараз вона (кількість невакцинованих нардепів, – ред.) становить близько 40%. Це дуже приблизний підрахунок – чисто у спілкуванні з людьми. Але я вам скажу так. Буквально 15 листопада ми з вами точно знатимемо, скільки депутатів провакциновано, у кого є сертифікат у "Дії", – сказав парламентар.

Радуцький зауважив також, що, на його думку, ідейних антивакцинаторів серед нардепів менше, ніж серед населення в цілому.

"Серед населення, на мою думку… КМІС нещодавно проводив опитування… виявилося, що близько 49% не підтримують вакцинацію (від коронавірусу, – ред.). Серед депутатів таких активних, як ви кажете, думаю, – не більше 10-15%. Краще, ніж загалом по країні, скажімо так", – уточнив нардеп.

За його словами, депутатів-антивакцинаторів не можна ані перестати пускати на засідання Верховної Ради, ані позбавити зарплати.

"Тому ми залишили депутатам такий самий вибір, як і для інших людей: або у тебе є COVID-сертифікат, або тест-ПЛР не старший за 72 години, або тест на антиген не старший за 49 годин. Ну, або довідка від лікаря (яка, як обіцяє Федоров, з 8 листопада теж буде в "Дії") про те, що ти вилікувався від COVID-19 не більше ніж три місяці тому", – підсумував Радуцький.

Нагадаємо, 2 листопада Рада фактично заборонила нещепленим від COVID-19 нардепам приходити на роботу

На період дії карантину, встановленого у зв’язку з поширенням COVID-19, допуск у приміщення адміністративних будівель ВРУ буде здійснюватися лише за наявності документа, що підтверджує: отримання вакцинації від COVID-19 однією чи кількома дозами, негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, або ж одужання особи від коронавірусу (якщо особа перехворіла не більше як за шість місяців до пред’явлення документа).

Йдеться про допуск до Ради нардепів, працівників апарату ВРУ, помічників-консультантів народних депутатів, представників засобів масової інформації та інших відвідувачів.

Такі правила мають набути чинності вже 15 листопада.

Проти такої ініціативи проголосували двоє народних депутатів від "Слуги народу". Йдеться про Юрія Камельчука та Артема Дмитрука.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme