У НАТО припускають вступ Білорусі у війну проти України найближчими днями, – CNN

У НАТО вважають, що режим де-факто президента Олександра Лукашенка може приєднати Білорусь до війни в Україні протягом найближчих днів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У НАТО припускають вступ Білорусі у війн…
Фото: МО РБ

Водночас в Альянсі вважають, що рішення про участь Білорусі у війні ухвалює Москва.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на CNN.

Зазначається, що ймовірність приєднання Білорусі до війни постійно зростає, зокрема, через потребу очільника росії володимира путіна у підтримці.

"Справа не в тому, що хоче Лукашенко. Питання в тому, чи путін хоче ще одну нестабільну країну в регіоні?" – сказав журналістам чиновник НАТО на умовах анонімності.

Зауважимо, дещо раніше ЗСУ зафіксували ознаки підготовки Білорусі до прямого вторгнення в Україну.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

12 березня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що не виключає можливості нападу Білорусі на Україну.

Того ж дня стало відомо, що Білорусь відправила на кордон з Україною п'ять батальйонно-тактичних груп. Водночас перший заступник міністра оборони Білорусі Віктор Гулевич заявив, нібито "переміщення військ жодним чином не пов'язане з підготовкою, а тим більше участю білоруських військовослужбовців у спеціальній військовій операції на території України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme