У НАТО заявили про збільшення військової присутності в Східній Європі 

Альянс оголосив про збільшення військової присутності у Східній Європі через загрозу вторгнення Росії в Україну

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У НАТО заявили про збільшення військової…
Фото: nato / Instagram

Разом із цим у НАТО підкреслили, що вони – оборонний союз, який лише реагує на агресивну поведінку Кремля після окупації російськими військами українських територій.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на офіційну заяву, опубліковану на сайті НАТО. 

"НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу. Ми завжди реагуватимемо на будь-яке погіршення ситуації з безпекою, у тому числі шляхом зміцнення нашої колективної оборони", – підкреслив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Він також наголосив, що вже низка союзників по НАТО оголосила про поточне або майбутнє розгортання додаткових сил через воєнну загрозу, яку несе Росія.

Так, Данія відправляє до Балтійського моря свій фрегат і збирається направити до Литви чотири винищувачі F-16 для підтримки місії НАТО з патрулювання повітряного простору.

В той самий час Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.

Водночас Франція висловила готовність ввести до Румунії війська під командуванням НАТО.

А Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 для підтримки діяльності НАТО з патрулювання повітряного простору.

Зауважимо, що на сьогодні в Польщі розміщено близько 4 тис. американських військовослужбовців та 1 тис. військових інших країн НАТО. Ще близько 4 тис. військовослужбовців НАТО перебувають у країнах Балтії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США можуть розмістити до п'яти тисяч військових у Східній Європі та Балтії. Водночас жоден з варіантів стримування агресії Росії не передбачає розміщення американських військ в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme