У Нацбанку розповіли про переговори з МВФ: Чого добивається Україна

Україна розраховує на розширення та продовження програми Міжнародного валютного фонду
 

Редактор стрічки новин
У Нацбанку розповіли про переговори з МВ…
Фото: International Monetary Fund/Facebook

Українська сторона веде переговори з МВФ про розширення та продовження програми на 6-9 місяців.

Про це розповів заступник голови Нацбанку Юрій Гелетій в інтерв'ю РБК-Україна, передає Depo.ua.

Представник НБУ зазначив, що наразі важко сказати, яке рішення буде ухвалено, адже зараз з цього приводу триває дискусія.

Гелетій також додав, що про об'єднання траншів МВФ поки не йдеться.

"Ми вважаємо за доцільне розглянути можливість продовження програми на 6-9 місяців. Розмову про об'єднання траншів поки не ведемо. Якщо буде продовжена програма, то транші реалізовуватимуться вже у новому периметрі", – заявив Гелетій.

За його словами, питання щодо розширення та продовження програми буде ще обговорюватися упродовж роботи онлайн-місії МВФ в Україні, яка розпочалася роботу минулого тижня.

"Ми розуміємо, що для нас вкрай важливим є продовження та збереження ефективної співпраці з МВФ. Це є бенчмарком для інших міжнародних інвесторів та фінансових організацій", - додав він.

Нагадаємо, 21 вересня місія МВФ в Україні розпочала роботу у режимі онлайн. Результатом стане підготовка необхідних документів для першого перегляду спільної програми Stand-By.

22 вересня члени місії МВФ зустрілися із українським міністром фінансів Сергієм Марченком.

Довідка: 10 червня 2020 року Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України — stand-by на 5 мільярдів доларів і терміном на 1,5 року. Кошти планували перерахувати чотирма траншами. Майже одразу Україна отримала 2,1 мільярда першого траншу.

Два наступні транші мали надійти до кінця 2020 року загальною сумою 3,5 млрд доларів, а четвертий транш — у 2021 році. Але ті два транші перенесли на 2021 рік. Щоб Україна отримувала транші, потрібно виконувати певні вимоги — зокрема продовжити пенсійну, медичну, освітню та антикорупційну реформи.

Минулого разу місія МВФ працювала в Україні з грудня 2020 до лютого 2021 року, але поїхала, так і не погодивши виділення наступних траншів за програмою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme