У НАЗК пообіцяли взятися за незадекларований будинок Киви 

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить інформацію про нібито незадекларований будинок нардепа від "ОПЗЖ" Іллі Киви вартістю 21 млн грн

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У НАЗК пообіцяли взятися за незадекларов…
Фото: Илья Кива / Facebook

Йдеться про будинок, у якому народний депутат Кива живе в елітному селищі Козин на Київщині. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ЗМІ "Слово і діло", який отримав від НАЗК письмову відповідь на свій запит.

"У разі підтвердження наданої Вами інформації стосовно порушень суб'єктом декларування вимог Закону щодо фінансового контролю у 2020 році, Національним агентством будуть вжиті заходи відповідно до вимог чинного законодавства", – йдеться у письмовій відповіді.

Зауважимо, 21 листопада журналісти-розслідувачі Bihus.Info повідомили, що Кива живе у триповерховому будинку в селищі Козин. До слова, ідентифікувати житло вдалося завдяки відео нардепа й колеги Киви по партії Вадима Рабіновича.

Розслідувачі стверджують, що житло коштує близько 21 млн грн. Але у свою податкову декларацію Кива його не вніс. З нерухомості у нардепа вказана лише ділянка у Полтавській області і квартира доньки.

Відомо, що помешкання має загальну площу 420 кв. м. На трьох поверхах розташувалися вісім кімнат. У березні 2020 року виставили на продаж за 21 млн грн. Також його можна було орендувати за суму в 120 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, днями журналіст Денис Бігус заявив, що останнє розслідування про народного депутата від ОПЗЖ Іллю Киву виявилося фейком. Бігус заявив, що джерело розслідування щодо Іллі Киви надало редакції фото з іншого обшуку.

Читайте також: Кива, імовірно, живе у незадекларованому будинку, який здавали за 120 тис. грн на місяць, – ЗМІ (ВІДЕО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme