В одіозного Киви під час обшуків знайшли купу золота та картину, на якій нардеп в образі Муссоліні, – ЗМІ (ВІДЕО)

Під час обшуків у будинку народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви виявили купу золота та картину, на якій він зображений в образі італійського диктатора Беніто Муссоліні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В одіозного Киви під час обшуків знайшли…
Скріншот

Зокрема, журналісти від джерел серед правоохоронців дізналися, що в будинку Киви виявили майже десяток злитків золота загальною сумою понад 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на розслідування Bihus Info.

Зазначається, що правоохоронці також виявили понад 1,1 мільйона гривень і понад 500 тисяч доларів готівкою у будинку, та понад 300 тисяч гривень в автомобілі. При цьому, в декларації нардепа такі кошти та коштовності не вказані.

Уточнюється, що в будинку, де проживає Кива, журналісти також виявили дві картини, які раніше продавала керівниця проросійського видання "Страна.юа" Світлана Крюкова. На одній із картин нардеп зображений в образі італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні. На іншій – Кива разом зі своїми однопартійцями Віктором Медведчуком та Вадимом Рабіновичем зображені в образі головних персонажів радянського фільму "Кавказька полонянка".

Нагадаємо, 16 листопада народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що до нього прийшли з обшуком. За його словами, обшуки буцімто проводились у межах одразу декількох кримінальних проваджень.

Кива уточнив, що обшук проводили ДБР та Офіс генпрокурора в будинку, де проживає його 2-річна дитина та її мати.

У ДБР пояснили, що обшук відбувся у межах кримінального провадження щодо незаконного поводження зі зброєю.

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський підписав указ про позбавлення народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви права на нагородну зброю.

Згодом Кива заявив, що у нього відібрали і звання кандидата наук.

Довідка: 26 жовтня стосовно нардепа Іллі Киви, який стріляниною відсвяткував річницю загибелі українського політичного діяча Степана Бандери, порушили кримінальне провадження

7 жовтня Кива привітав президента країни-агресора Росії Володимира Путіна з днем народження, назвавши його великим правителем. Згодом проти Киви відкрили кримінальне провадження за статтею "державна зрада". 

Читайте також: Недовигнаний з ОПЗЖ: Як Кива пройшов шлях від "карателя" до любителя Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme