У невакцинованих ризик потрапити до лікарні з COVID-19 у 29 разів вищий, ніж у щеплених

Американські науковці з'ясували, наскільки вищим є ризик заразитися коронавірусом та потрапити до лікарні у невакцинованих людей, у порівнянні з тими людьми, які отримали щеплення проти COVID-19

Редактор стрічки новин
У невакцинованих ризик потрапити до ліка…
Фото: Рixabay

Люди, які не вакциновані від коронавірусу, в 29 разів більше ризикують ймовірність бути госпіталізованим з COVID-19, ніж ті, хто пройшов вакцинацію. Також у вакцинованих в п'ять разів менша ймовірність заразитися коронавірусом, ніж у нещеплених.

Про це свідчить дослідження американських Центрів з контролю і профілактиці захворювань, передає Depo.ua з посиланням на CNBC

Такі дані були отримані CDC при аналізі епідеміологічної ситуації за кінець липня в окрузі Лос-Анджелес, що в штаті Каліфорнія.

Вчені підрахували, що 25% випадків заражень в окрузі, зафіксованих в період з 1 травня по 25 липня, припали на вакцинованих жителів США. Також 71% заражених не були вакциновані, а 3% не закінчили курс вакцинації. Але ефективність вакцинації дещо скоротилася у зв'язку з циркулюванням небезпечного штаму коронавірусу "Дельта" — незалежно від часу вакцинації ефективність захисту вакцин скоротилася до 66%.

Раніше також були оприлюднені попередні дані вивчення результативності вакцин: виявилося, що через мутації коронавірусу рівень захисту впав з 92% на початку травня до приблизно 80% до кінця липня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені встановили п'ять основних симптомів, які можуть свідчити про зараження новими штамами коронавірусу у вакцинованих людей. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme